Bo & Bygg

Om Bo & Bygg
Från husgrund till drömhem

När: 13-16 oktober 2022
Plats: Stockholmsmässan i Älvsjö

Boendet handlar om livskvalitet. Boendet berättar vem du är. Du förändras med tiden, så även ditt boende. På Bo & Bygg får du chansen att börja planera ditt nya boende. En chans till förändring. Kanske en chans att börja om. Bo & Bygg är mässan för alla som är på väg in i ett boende eller på väg att förändra sitt boende. Vi bygger för att kunna bo. Här, på Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet, läggs grunden till drömhemmet.

Välkommen att besöka en komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller bygga nytt. Här erbjuds rådgivning, kunskap, inspiration, gör-det-själv aktiviteter och föredrag.

Hur ser ditt drömboende ut?


Bo & Bygg 2021 ställs in

Osäkerhet kring pandemins effekter och vilka typer av mötesrestriktioner som kommer att gälla i höst innebär att vi inte ser möjligheten till ett kvalitativt genomförande av Bo & Bygg 7-10 oktober 2021. Vi hälsar våra utställare och besökare varmt välkomna åter till nästa genomförande av Bo & Bygg som sker den 13-16 oktober 2022.
Ta hand om er!

Kompetens

På Bo & Bygg kan du som besökare göra en kunskapsresa. Några av Sveriges mest kunniga experter och rådgivare inom sina områden finns på plats för att ge dig det du behöver för att ta ditt byggprojekt i hamn.

Inspiration

Det du inte visste att du sökte kan du hitta på Bo & Bygg. Oavsett om du drömmer om att renovera, bygga nytt eller bygga till. Här hittar du idéer, nya lösningar och framtidens boende.

Passion

Boendet handlar om livskvalitet. På Bo & Bygg möter du likasinnade som delar din passion för att skapa, förändra och förnya boendet.

Fokusområden

Bo & Bygg består av fyra fokusområden: boende, energismart, inredning och smarta hemmet. Här kan du som besökare hitta produkter och tjänster inom kategorierna bad/VVS, bygg, energi, kök, inredning, smarta hemmet, sovrum, spa/pool, utomhus, fastighet, nybygge och tillbyggnad.

Så gör du själv

Aktivitetsyta där Bo & Byggs kända profiler håller i trådarna. Lär dig bland annat att tapetsera, plantera, gjuta i betong och lägga golv. Våra profiler är experter inom sina områden och finns här för att svara på dina frågor.

Rådgivning

På Rådgivningstorget erbjuds du personlig rådgivning med våra experter på plats. Ta med dig skisser, bilder och ritningar för att få bästa möjliga rådgivning och chans att diskutera din utmaning eller dröm med kunniga experter.

Öppna föredrag

Varje dag finns öppna föredrag att lyssna till med experter, profiler och företag. På Bo-scenen och Bygg-scenen ligger fokus på kunskap och inspiration. Få ut det mesta av ditt besök till Bo & Bygg genom att se vilka föredrag som erbjuds i programmet.

SmartWorld

Upplev det smarta hemmet och den senaste hemtekniken i SmartWorld. Testa allt ifrån smarta kylskåp till uppkopplade robotgräsklippare och det senaste inom ljud, bild, nätverk, övervakning, home automation och energi.

Isabellestipendiet

Under Bo & Bygg delas Isabellestipendiet ut – ett stipendium som riktar sig till kvinnor och icke-binära inom byggbranschen. Med stipendiet vill grundaren Isabelle McAllister uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma.

Profiler

På Bo & Bygg träffar du kända profiler från bland annat renoverings- och byggprogram på tv. Våra profiler finns på plats för att hjälpa dig med dina renoveringsbehov och svara på dina frågor. Träffa Isabelle McAllister, Björn Christiernsson, Linda Schilén, Pirre Starrin och Mackan Nylén.

Personligt möte

Bo & Bygg erbjuder ett brett sortiment med produkter och tjänster för ditt boende. Här träffar du företag i ett personligt möte där du kan ställa alla dina frågor direkt på plats och få lära dig mer om de produkter och tjänster som finns att köpa med dig hem.