Arkitektrådgivning

Förverkliga dina byggdrömmar

Vill du bygga om, bygga nytt eller bygga till?

Låt Byggingenjörsbyrån hjälpa dig att förverkliga dina byggdrömmar. Här träffar du arkitekter, byggnadskonstruktörer, kontrollansvariga och besiktningsmän som hjälper dig genom hela byggprocessen, från idé till färdig byggnation.

Kostnadsfri rådgivning
Boka en kostnadsfri rådgivning med en arkitekt SAR/MSA eller byggnadskonstruktör på plats. Boka via Byggingenjörsbyråns hemsida en personlig rådgivning under 20 minuter för att diskutera din utmaning till optimal funktion eller dröm. Ta med skisser, ritningar och foton för att på bästa sätt få svar på dina frågor.

Byggingenjörsbyrån erbjuder

Funderar du på att bygga hus? Är du redan inne i processen men känner att du vill ha mer råd och fler ögon som ser över din ritning? Eller börjar huset kännas trångt och du funderar på att bygga ut? Skulle du vilja ha ett skräddarsytt Attefallshus? Då ska du besöka Byggingenjörsbyrån för att få konkreta tips!

Arkitektur/utformning
Om du har frågor, skisser eller funderingar på hur du ska utforma ditt boende är du välkommen att prata med den kunniga personalen hos Byggingenjörsbyrån. Du får gärna ta med dig ritningar som du önskar att nån kunnig ger utlåtande om eller tips om hur du kan tänka om du ska bygga ut/om ditt hus.

Konstruktion
Träffa konstruktör för att få rådgivning om hur ni kan gå tillväga med ert projekt. Förstärkningar, rivning, nya öppningar, utbyggnad eller nyproduktion är vanliga frågor för husägare.

Kontrollansvar & besiktning
Här kan du få information om vad som gäller för kontrollansvar. Vilka krav som ställs på de olika parterna och hur kan du söka ett oberoende kontrollansvar för din byggnation.

Om du har genomfört en byggnation, har en pågående byggnation eller upptäcker någon bostadsdel som inte känns korrekt bör du ta hjälp av en besiktningsman. Här erbjuds rådgivning om slutbesiktning, särskild besiktning, kontrollbesiktning, statusbesiktning, del- och för-besiktning.