Profilerna Bo & Bygg

SÅ GÖR DU SJÄLV-torget

Bli en vassare hemmafixare med små enkla medel

Med små enkla medel lär våra experter dig hur du förnyar ditt hem. Våra snickare, inredare och trädgårdsmästare finns här för dig och visar, berättar och tipsar om allt från rätt plugg till väggen, till betonggjutning, att inreda med växter och att välja rätt färg och tapet till rummet.

Ett besök till Så gör du själv-torget är ett måste för dig som har många frågor och söker svar, och som vill lära dig förnya hemmet med små enkla knep!

Betonggjutning

Björn Christiernsson, snickare, och kollegan Dean Mardon kommer att visa hur man skär ut cellplast som kan fungera som gjutformar för den som vill prova att själva gjuta en fasadsiffra eller något annat. Passa på att fråga Björn om allt inom bygg, renovering och Attefallshus.

Inredning & färg

Isabelle McAllister är inredare, designer och kreatör. Hon visar hur du målar och tapetserar en vägg, samt tipsar om färgsättning och inredning i hemmet. Passa på att ställa frågor till henne om allt rörande inredning, renovering och DYI.

Bygg på rätt sätt

Snickarna Pirre Starrin, Macken Nylén och Kajsa Nylén berättar om och visar olika typer av infästningar att använda till olika typer av väggar. Passa på att fråga dem om allt inom bygg, renovering, golv, lister och rätt skruv till rätt ändamål.

Trädgård & växter

Linda Schilén, trädgårdsmästare, ger sina bästa tips kring krukväxter, trädgårdsplanering och lifehacks. Passa på att fråga henne om plantering, beskärning av växter och allt rörande trädgård.