Vad ska du göra på Bo & Bygg?

Björn Christiernsson

– Du hittar mig på Så gör du själv-torget där jag fokuserar på betonggjutning och visar hur lätt det är att göra hemma. Jag föreläser också på Bygg-scenen där jag pratar om de tre husprojekt jag gjort de senaste åren. Jag har byggt en villa, ett sommarhus och ett Attefallshus och försökt göra det bästa av varje hustyp. Dessutom kan du alltid hugga tag i mig med vilken fråga som helst om ditt hemmaprojekt.

Erika Åberg

– Jag håller en föreläsning där jag berättar om tapettrender och inredning förr och nu. Många upplever att det restaureras och byggs om så himla mycket nu för tiden. Då är det intressant att titta tillbaka på historien för att få perspektiv. Du som har specifika frågor om ditt hem kan dessutom boka personlig rådgivning med mig på mässan.

Linda Schilén

– Jag är mässans trädgårdsmästare och ser fram emot att möta trädgårdsintresserade besökare som är fulla av idéer för nya projekt som de vill bolla med mig. Mig kan du fråga om alla slags växter, även krukväxter. Dessutom håller jag föreläsningar på scen om odling både ute och inne men även workshoppar på Så gör du själv-torget.

Mackan Nylén

– Jag håller till på Så gör du själv-torget där jag, Per ”Pirre” Starrin och Kajsa Nylén bland annat berättar om vilka olika typer av infästningar du bör välja när du väggmonterar något, beroende på vilken typ av vägg du har. Vi visar också att rätt infästningar håller för mer än du tror genom att lasta våra monterade hyllor med betongsäckar, många betongsäckar. Vi föreläser även på Bygg-scenen på temat Fem tips för en lyckad renovering.

Monica Karlstein

– Jag föreläser på Bygg-scenen om hur man gör om möbler - från idé till genomförd förvandling och hur man lär sig att ta tillvara på den inredning man har i stället för att köpa nytt. Det finns också möjlighet att boka individuell rådgivning med mig i egenskap av certifierad inredare där jag hjälper dig med tips och råd kring en specifik frågeställning om just ditt hem.

Isabelle McAllister

– Mig hittar du tillsammans med mina härliga kollegor på Så gör du själv-torget där jag pratar färg och form och föreläser på temat Inred & bygg hållbart. Jag tar emot besökare för privat rådgivning som du kan boka på plats. Då kan du ställa frågor om just ditt projekt. Ta gärna med dig bilder eller skisser.

Vad ser du själv fram emot?

Björn Christiernsson

– Just i år har jag inga projekt på gång hemma men jag är alltid intresserad av att kolla in nyheterna på klimat- och energiområdet. Dessutom är jag nyfiken på om det finns någon utställare med produkter som kan ta hand om regnvatten på ett bra sätt.

Erika Åberg

– Vi har många planer på gång hemma; vi ska bygga ut huset med ett orangeri, anlägga en uteplats och en ekopool så jag ska kolla på flera olika produkter. Vi vill gärna ha ett sedumtak till orangeriet och ett glastak över uteplatsen, så det ska jag spana efter. Ett spabad utomhus är också intressant, om jag kan hitta en variant med enkel, sober design. Och så ska jag leta efter en kamin till uteplatsen där man kan se elden från två håll. Det vore så mysigt!

Linda Schilén

– Jag ska spana efter inredning med växter som tema och skulle jag hitta ett företag som kan bygga ”bad-dammar” (pooler som är som mindre insjöar) lär jag bli kvar i den montern länge.

Mackan Nylén

– Jag är väldigt intresserad av ekologisk isolering just nu. Jag håller på att bygga om hemma och använder mig av det. Därför är jag intresserad av att höra lite mer om dels vad det finns för material och dels vilka olika metoder man kan använda.

Monica Karlstein

– Att se vem som blir årets mottagare av Isabellestipendiet! Det är alltid spännande när kvinnliga förebilder lyfts fram och hyllas i denna mansdominerade bransch, så att den kan bli mer jämställd.

Isabelle McAllister

– Jag ser fram emot att spana in ny teknik och inredning, särskilt från sådana företag som inte bara vill att vår hemmamiljö ska bli så bra som möjligt utan även tillverkar produkter som är snälla mot vår planet.

Vad tog du med dig från förra året?

Björn Christiernsson

– Jag hade fel på en nyinstallerad skorstenshuv hemma; när jag eldade i den ena kanalen rök det in i den andra. Det problemet löste jag med expertis jag hittade på mässan. Sedan var jag på jakt efter en braskamin till sommarstugan och kollade runt bland många olika modeller för att till slut hitta rätt.

Linda Schilén

– Då blev jag så inspirerad av en färgutställning där man skapat inredning utifrån väggar som målats i naturligt matta färger. Med detta som inspiration färgsatte jag sedan vårt vinterhus i Vemdalen.

Mackan Nylén

– Har man några funderingar kring ett projekt där hemma, då hittar man garanterat svaret på plats. Att gå runt på Bo & Bygg är som ett levande Google med riktiga människor bakom.

Monica Karlstein

– Som husägare på mässan tycker jag alltid man går därifrån med en dos härlig inspiration till att påbörja roliga projekt hemma men också ny energi att sätta igång med de där mindre roliga projekten som man gärna drar sig lite för att börja med.

Isabelle McAllister

– Det är alltid så fantastiskt att se både vuxna och barn befolka ytorna där man kan prova på att bygga själv. Vi är så vana vid att ha full kontroll på kidsen och se dem med diverse skärmar i händerna. Att då få se en unge ta sig an hammare och spik är härligt. Jag minns att vi vid ett tillfälle hade 100 kids och deras föräldrar vid Minibyggarna som alla spikade, limmade och fixade. Det är så roligt när det bubblar av skaparenergi!