FÖRE

Skräpauktion

EFTER

Skräpauktion

Första... andra... såld!

Välkommen till klimatsmart skräpauktion

På lördag 12 oktober kl 14.00 välkomnar vi alla besökare till vår unika skräpauktion på Bygg-scenen (A34:21). Auktionsprofilen Mattias Frammin som driver Gustavsbergs auktionskammare håller i klubban och alla intäkter går till förmån för Stockholms Stadsmission.

– Många med mig gillar nerven i traditionella live-auktioner, och om man är entusiast och samlare som jag är det också kul att känna till ett föremåls proveniens och historia. Jag kommer att berätta om alla föremål som auktioneras ut, exempelvis en träskål i teak vi hittade illa medfaren hos en konstnär i Frankrike som hade sina penslar i den, och som inte hade en aning om att det egentligen var ett eftertraktat danskt designföremål. Vi har nu renoverat skålen, och jag kommer även att prata om den processen, berättar Mattias.

Vi blir allt mer miljömedvetna, ändå slänger vi massor av saker som skulle kunna få nytt liv med ganska enkla medel. Det går att gratisfynda i såväl ”bortskänkes-annonser” som i kontejnrar, och kanske rentav i ditt eget källarförråd. Precis det har vi gjort ­– räddat möbler och inredningsdetaljer som vi sedan renoverat – och som kommer att auktioneras ut på Bo & Byggs unika skräpauktion.

Varför en skräpauktion?
– Vår tanke bakom är att det slängs alldeles för mycket grejer helt i onödan. Samtidigt försvinner mycket av vår historia. Det är förstås mycket bättre att reparera, och vi vill visa att en renovering kan göra underverk om den görs på rätt sätt.

Vad föreslår du att man gör om man är trött på sina gamla slitna möbler?
– Ofta kan man med ganska enkla medel, som att måla eller klä om, ge föremålet nytt liv. Men vill man absolut bli av med det kan man ju antingen sälja det eller skänka bort det, exempelvis till någon välgörenhetsorganisation. En annan kul grej är att arrangera en loppis, eller att som jag ställa saker jag inte vill ha på ett bord med skylten ”gratis”. Folk brukar vara på hugget, så de försvinner alltid.

Ropa hem ny inredning under mässan
"Slit och släng” tillhör det förflutna. Detta vill vi uppmärksamma genom att arrangera en skräpauktion. Tanken bakom är att vi slänger alldeles för mycket som istället skulle kunna få nytt liv om ”skräpet” hamnar i rätta händer. Varför inte i dina? Välkommen att ropa hem renoverade prylar och möbler på Bo & Bygg lördag 12 oktober klockan 14.00.

Alla föremål som auktioneras ut går att beskåda från mässans öppnande fram till att auktionen äger rum. Alla intäkter går till förmån för Stockholms Stadsmission.